džamija u gazi
Foto: EPA/EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Kada su naoružani pripadnici Hamasa upali u njenu kuću u izraelskom kibucu Nir Oz 7. oktobra prošle godine, 90-godišnja Ester Kunio učinila je nezamislivo. Napadačima je počela da priča o svojim argentinskim korenima i da dolazi iz zemlje fudbalera Lionela Mesija.

Pominjanje Mesija delovalo je na napadače kao "magija". Ne samo da je preživela napad, već je i napadač Hamasa pozirao sa njom dok je držala njegovu jurišnu pušku.

Ukupno osam članova njene šire porodice je uzeto kao taoci tokom napada, piše "The Times of Israel".

Dvojica unuka i jedna njihova devojka i dalje su u pritvoru u Gazi, dok su ostali pušteni u okviru sporazuma o prekidu vatre.

Ester Kunio bi trebalo da glumi u novom dokumentarcu o napadu Hamasa 7. oktobra.

U snimku iz dokumentarnog filma koji je još u produkciji, ispričala je šta se dogodilo tog kobnog dana.

Nakon što su dva operativca Hamasa ušla u njenu kuću 7. oktobra, kaže Kunio na snimku, počeli su da pretresaju kuću i pitaju s kim ona živi. Činilo se da je pred pogubljenjem.

Ali neobična ideja spasila je 90-godišnju ženu.

"Gledaš li fudbal?" upitala ih je.

Na klimanje Hamasa, ona je odgovorila: "Ja sam odakle je Mesi".

- Sviđa mi se Mesi - rekao je jedan od njih, pun uzbuđenja kada je čuo ime fudbalera. Zatim je Ester pozirala sa svojom puškom i znakom pobede za video.

Prepričavajući taj susret u filmu, nadala se i da će Mesi saznati da je upravo zbog njega preživela taj dan, prenosi Jutranji.hr.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading