Vojska
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

- Prvo, SAD su učesnik u sukobu. Dokaz za to je snabdevanje sve daljih i smrtonosnijih sistema naoružanja - rekao je šef ruske diplomatske misije.

Antonov je podsetio da su pre samo nekoliko godina SAD bile ograničene na transfer malokalibarskog i lakog naoružanja, dok je danas reč o raketnim sistemima čije granate pogađaju ruske gradove.

- Ubistvo ruskog naroda je odgovornost američkih vlasti - naglasio je ruski ambasador u SAD.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO- a u sukob i da se „igraju vatrom“. 

"Legitimna meta za Rusiju"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. 

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob ne samo snabdevanjem oružjem, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

- Od naših odnosa nije ostalo ništa - istakao je on.

Antonov je naveo da od rusko-američkih odnosa praktično nije ostalo ništa, izuzev saradnje u svemiru, ali lokalni „rusofobi” zadiru čak i u to.

- Od rusko-američkih odnosa praktično ništa nije ostalo - rekao je ambasador.

Preostala interakcija je, kaže, obostrano korisna, ali i ona je na udaru.

- A, rusofobi stalno govore o važnosti potpunog prekida bilateralnih kontakata - zaključio je Antonov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading