Tužba
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Avion, kojim upravlja kompanija "Junajted erlajns", prinudno je sleteo na aerodrom u severnoj državi Njujork. Sedam od 312 putnika hitno je prevezeno u bolnicu dok je još 15 zbrinuto na aerodromu zbog povreda zadobijenih tokom leta.

Letelica je navodno naišla na "jake vetrove" dok je prilazila međunarodnom aerodromu "Njuark Liberti" i morala je da prekine sletanje. Let iz Tel Aviva je potom preusmeren na sever ka međunarodnom aerodromu "Stjuart" u Njujorku.

Putnici su se žalili na mučninu i bolove u grudima zbog turbulencija.

- Let 85 Uniteda sleteo je u petak na međunarodni aerodrom Stjuart (SVF) nakon prijavljivanja jakih vetrova u Njuarku. Jedan putnik je izveden sa leta zbog medicinskog incidenta dok je nekolicinu pregledalo medicinsko osoblje zbog moguće mučnine - saopštila je kompanija.

Nju Vindzor EMS saopštio je da je let "Junajteda" prilazio Njuarku iz Tel Aviva kad je jak vetar udario oko 18.30 sati. Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da je posada aviona prijavila hitan slučaj što je dovelo do preusmeravanja leta.

Tačne okolnosti incidenta biće utvrđene tokom istrage.

Incident se dogodio samo dan nakon što je drugi avion Junajteda na letu od San Franciska do Pariza prinudno sleteo u Denver zbog problema sa motorom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading