"DOLIJALI" PINK PANTERI GRCIMA, FILMSKI OLJAČKALI NAJSKUPLJE ZLATARE! Iz Atine izneli 300.000 EVRA - ova greška koštala ih je SLOBODE!
Foto: Printscreen/Italijanski mediji

Grčka policija uhapsila je dvoje državljana Srbije, za koje se veruje da su članovi ozloglašene kriminalne grupe Pink Panter, te da su opljačkali više zlatara na području Atine i odneli plen vredan više od 300.000 evra.

Srbi su pljačkali juvelirnice u večernjim satima i to na različite način. Jednom su do odredišta stigli peške, a drugi put vozilom, koje su parkirali nekoliko metara dalje od ulaza, kako bi izbegli da neko poveže automobil sa njima.

Veruje se da odabir zlatara nije bio nasumičan, budući da se pored obe zlatare u koje su upali nalaze napušteni objekti. Sumnja se da su Srbi prvo ulazili u te napuštene zgrade, kako bi izbegli da ih neko vidi.

Takođe, kako navode grčki mediji, imali su specifičan način upada u juvelirnice. Naime, bušili bi rupu u zidu napuštene zgrade, koji se naslanja na zlataru, a potom bi ulazili u juvelirnicu i odnosili plen.

Prethodno bi na pod napuštene zgrade stavili specijalnu tkaninu, kako bi umanjili zvuk od pada cigala i blokova.

Navodno bi samo jedan od pljačkaša ulazio u zlataru, a potom bi puzao po podu da bi izbegao da aktivira alarme. Onda bi došao do vitrina i odatle uzimao dragocenosti.

Nakon što bi završili svoje akcije, pljačkaši bi izlazili iz napuštenih zgrada i odlazili, noseći sa sobom vreće plena.

Veruje se da su prethodno više puta "obilazili" zlataru, i to uglavnom u noćnim satima, kada nema prolaznika i saobraćaja, kako bi osmotrili objekat iz svih uglova.

Sumnja se i da su Srbi koristili lažne pasoše i da su odvojeno putovali i to različitim rutama, kako bi izbegli da budu povezani i uhapšeni zajedno.

Srbi su, kako pišu grčki mediji, prilikom putovanja koristili automobile sa registarskih oznakama različitih država, koji su bili registrovani na treća lica, koja nemaju krivični dosije.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading