"NASTAVLJAMO DA ČISTIMO BEZ OSVRTANJA" Medvedev ne mari za mirovne inicijative, uputio oštru poruku Zapadu
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.

Medvedev je izjavio o trostrukoj koristi od predstojeće mirovne konferencije o Ukrajini u Švajcarskoj:

"Ta konferencija će omogućiti našim Oružanim snagama da nastave da čiste teritoriju Malorusije od neonacista bez smetnji i obzira na bilo čije 'mirovne inicijative', a svima nama skrupulozan rad na konačnom urušavanju političkog režima Ukrajine i brz povratak naših iskonskih teritorija u sastav Ruske Federacije".

Dalje je ocenio da će konferencija u Švajcarskoj biti "vidljiv dokaz potpune nemoći sadašnjih zapadnih elita, koje su počinile bolnu kastraciju svojih mogućnosti da okončaju vojni sukob, štaviše, po direktnom naređenju grupe senilnih lekara iz Vašingtona".

Kao treću stavku, naveo je da će konferencija biti "još jedan dokaz kraha 'mirovnog plana' ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog".

Medvedev je sarkastično završio: „Hvala ti, zemljo sira i satova!“

Mirovna konferencija u Švajcarskoj

Podsećamo, Švajcarska će u junu biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini, koja će se održati u blizini grada Lucerna. Rusija neće biti prisutna na ovom događaju. Portparol ambasade Rusije u Bernu, Vladimir Hohlov, ranije je izjavio za Sputnjik da Švajcarska nije uputila poziv Rusiji za učešće na samitu o Ukrajini, te da Moskva, u svakom slučaju, ne planira da učestvuje.

Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske saopštilo je da će na konferenciju biti pozvano oko 120 zemalja na nivou lidera država i vlada.

Moskva je više puta isticala svoju spremnost za pregovore, uprkos tome što je Kijev uveo zakonsku zabranu na pregovore. Iako Zapad neprestano poziva Rusiju na dijalog, istovremeno ignorira stalna odbijanja Kijeva da se uključi u razgovore.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading