trudnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Noga jedne trudnice počela je da trune nakon što je zadobila bolan ujed pauka, a lekari su joj prepisali samo antibiotike.

Ketisli Aparesida Freitas Lesa zadobila je hronični bol i noga je počela da joj trune nakon što ju je ujeo braon pauk, poznat i kao pauk violina, u njenom domu, u brazilskoj državi Sao Paulo, dok je čistila svoju spavaću sobu 5. januara.

Srećom, na njenu bebu nisu uticali zastrašujući zdravstveni problemi. Ova 29-godišnja diplomirana pravnica otkrila je pauka na svojoj levoj nozi dok se odmarala na svom krevetu. Nakon što je primetila tragove ugriza, Ketisli je potražila medicinsku pomoć na odeljenju hitne pomoći lokalne bolnice.

Iako u početku nije osećala nikakav bol, lekari su joj prepisali antibiotike i lekove protiv bolova i poslali je kući bez primene seruma protiv ujeda pauka.

Međutim, Ketisli se vratila na kliniku tri dana kasnije nakon što je počela da oseća jak bol.

Ona je primljena u bolničko porodilište nakon što joj je dijagnostikovana nekroza, stanje koje uzrokuje odumiranje ljudskog tkiva zbog nedostatka protoka krvi.

Obraćajući se lokalnim medijima, Ketisli je rekla:

- Počelo je mnogo da me boli. Nisam mogla da hodam. Takođe je počela da mi izaziva alergijsku reakciju po celom telu. Koža me je svrbila i pocrvenela.

- Uradili su test krvi i pronašli otrov u mom krvotoku - dodala je mlada žena.

Ketisli je dobila instrukcije da nastavi lečenje antibioticima kod kuće. Uprkos strahu, incident sa paukom nije uticao na njenu trudnoću, a kasnije je na svet rodila zdravu bebu Mirelu.

Pričajući o svojim iskušenjima, Ketisli je otkrila: „Bila sam veoma uplašena i imala sam napad anksioznosti u bolnici, plašeći se da će [ujed] uticati na bebu".

Tek u završnoj fazi njene trudnoće, kada su testovi potvrdili da je njena ćerka dobro, Ketisliin strah je splasnuo. Iskustvo je, međutim, ostavilo traga na Ketisli, koja se nekada divila paukovima i imala šest tetovaža pauka, ali se sada njih uplašila.

Smeđi pauci, koji uspevaju u toplijim klimama širom sveta, obično nisu agresivni i grizu samo u odbrani, piše britanski Miror.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading