Laboratorija, marihuana, trava
privatna arhiva
Laboratorija, marihuana, trava

privatna arhiva

Laboratorija, marihuana, trava, Foto: privatna arhiva

U akciji nazvanoj "Venasive II" zaplenjeno je više od 2.000 biljaka marihuane, a kako je saopšteno, u prethodnom hapšenju locirano je i iza rešetaka stavljeno osam pripadnika ove grupe među kojima su opet Srbi. I u ranijim akcijama bilo je mnogo naših državljana koji rade na plantažama.

- Istraga je počela početkom godine i utvrđeno je da je reč o velikoj kriminalnoj organizaciji. Neki članovi su završili u zatvoru, a dvojica su platila kauciju i izašla su iz pritvora. To su iskoristili da sa Srbima stvore novu kriminalnu grupu - pišu španski mediji:

- Utvrđeno je da je grupa imala vođu koji je angažovao državljane Srbije i faktički ih obučio za uzgoj, održavanje i nadgledanje plantaža marihuane koje su bile locirane u nekoliko gradova - objasnili su mediji. Uhapšeni Srbi, kako navode portali, imaju između 25 i 40 godina. Oni se terete za stvaranje kriminalne grupe, trgovinu drogom, ali i za prevare sa električnom energijom - navode mediji.

Kako prenosi Lavangardija, španska policija je izvršila četiri pretresa. Upali su u vile koje su imale nadzorne sisteme i sve je bilo automatizovano i pogodno za upravljanje daljinskim upravljačem. Zaplenjeno je 10 kilograma marihuane koja je bila spremna za pakovanje i transport, 5.000 evra u gotovini, oružje velikog kalibra i materijal za uzgoj droge - navode mediji. Zanimljivo je da su same plantaže imale dosad neviđen sistem obezbeđenja.

Plantaže su čuvali psi, bile su kompletno pokrivene video-nadzorom i detektorima pokreta. Tehnologija j na najvišem mogućem nivou, a nađene su biljke u raznim fazama rasta.

Posetimo, pre tri nedelje, u spektakularnoj akciji u Španiji uhapšen je Srbin (48), koji je radio na velikoj plantaži marihuane. Kada su agenti ušli u vilu, dočekalo ih je iznenađenje. - Iz kuće je dopirao snažan miris marihuane, a ispostavilo se da zapravo iz prizemlja kuće ne može da se ode ni u podrum, ali ni na sprat. Nakon temeljnog pretresa, otkrili su tajne prolaze za druge prostorije koje je uhapšeni Srbin koristio za ulazak na plantažu.

Policija je u hodniku pronašla lažni orman, kroz koji se zapravo prolazilo do zasada! U podrumu je otkrivena druga, veća plantaža s biljkama. Ovde su se nalazili i infrastruktura, ventilacija, osvetljenje, sistem za kontrolu temperature i vlažnosti - prenosi Lavangardija.

Pročitajte još: