F-16
EPA
F-16

EPA

F-16, Foto: EPA

On je dodao da ga u svakom intervjuu novinari pitaju odakle Azerbejdžanu turski F-16.

“Umoran sam od odgovaranja. Imate satelite, kao da ne znate šta radimo? Otvorite i pogledajte da li su sada F-16 u vazduhu ili na zemlji. Svi znaju da su na zemlji i da su došli ovamo na vojne vežbe, ali su sa početkom rata ostali ovde,” objasnio je Alijev.

Da li će doći do primirja u Nagorno-Karabahu?

 

Prema njegovim rečima, lovci su pomoć Turske.

Ako se na nas izvrši strana agresija, videće ove F-16 - naglasio je Alijev.

On je dodao da će što se tiče pitanja Karabaha, Baku ići do kraja.

F-16

EPA

F-16, Foto: EPA

“Naš stav ostaje nepromenjen. Mi branimo pravdu... Ići ćemo do kraja po ovom pitanju,” zaključio je Alijev u obraćanju narodu, prenosi Sputnjik.

Portal podseća da Jerevan insistira da je njegov Su-25 oborio F-16 vazdušnih snaga Turske krajem septembra. Azerbejdžan je objavio svoju verziju kako su srušeni lovci Su-25.

Prema Bakuu, dva Su-25 su se srušila, jer su udarili u planinu. Na fotografijama koje su objavljene se mogu videti turski avioni F-16 u Azerbejdžanu, ali to ne dokazuje da je jedan od ovih aviona oborio Su-25 jermenskog ratnog vazduhoplovstva.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.