Svetlana Tihanovskaja
Printscreen
Belorusija

Ilustracija

Belorusija, Foto: Ilustracija

Demonstracije i previranja u Belorusiji podelila su i Srbe, od kojih deo sve glasnije podržava opoziciju, govoreći za predsedika Aleksandra Lukašenka da je autokrata i najveći diktator u Evropi, a da je njegova protivkandidatkinja na upravo završenim izborima Svetlana Tihanovska veliki demokrata.

Stvari naravno nikad nisu crno-bele, ali, vredi podsetiti da je predsednik Belorusije podržao Srbiju u više navrata, a više puta je posetio Beograd, gde je uvek iskazivao svoje simpatije prema državi i narodu Srbije.

Za koga biste vi glasali?

 

Lukašenko nam je davao podršku i kad nam je bilo najteže, jer je 1999. godine tokom NATO agresije posetio Srbiju, što nam je tada mnogo značilo.

Beograd i Minsk, na zvaničnom nivou, imaju strateške i savezničke odnose, a Belorusija je Vojsci Srbije donirala četiri polovna aviona MiG-a 29, koji su remontovani po povoljnim cenama.

I dok Tihanovska zajedno sa svojim mužem veliča veliku Albaniju i Šiptare, danas, kada je njemu teško, naša je dužnost da podršku Aleksandru Lukašenku uzvratimo.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Sasa

18.08.2020 19:49

Ova ce ih prodati zapadu, kao sto su i nas nasi politicari !!!

zagor

18.08.2020 20:39

Ma kakva ova debilka!! Ona bi kao Djilas da dođe na vlast, a narod je neće!!! Nek ide u Albaniju!!!

BanSi

18.08.2020 22:24

Ziveo Lukasenko I narod Belorusije, a kome se ne svidja: put na zapad(trebaju Im robovi).