Portland
Printscreen youtube
Portland

Printscreen youtube

Portland, Foto: Printscreen youtube

Jedna osoba ubijena je iz vatrenog oružja tokom sukoba koji su na ulicama američkog grada Portlanda sinoć izbili između pristalica predsednika SAD Donalda Trampa i demonstranata iz redova pokreta "Crni životi su važni".

Do konfrontacije i fizičkih sukoba između demonstranata i Trampovih pristalica, koji su se kretali u koloni od oko 600 vozila, došlo je u centru grada, a još nije jasno da li je ubistvo direktno povezano sa tim, navodi AP.

Ko će pobediti na izborima u Americi?

 

Međutim, po rečima jednog fotoreportera te agencije, na licu mesta neposredno pre ubistva su se čula tri pucnja iz vatrenog oružja, a potom su pripadnici policijske medicinske službe viđeni kako zbrinjavaju jednog ranjenog čoveka, za kojeg se činilo da je belac.

Taj čovek je, kako tvrdi fotoreporter, nosio kapu sa obeležjima jedne desničarske organizacije čiji su se članovi u prošlosti u više navrata sukobljavali sa demonstantima u Portlandu.

Policija je saopštila da je po dolasku medicinske ekipe ustanovljeno da je muškarac, koji je bio ranjen u grudi, preminuo.

Svakodnevni protesti u Portlandu, izazvani ubistvom Afroamerikanca Džorža Flojda u Mineapolisu, traju više od tri meseca.

PROČITAJTE JOŠ: