BAJDENOVA NAREDBA KOJA JE UZDRMALA SVET Američki avioni vrše vazdušni udar na Siriju: Oglasili se i Rusi, svi u strahu od posledica nepromišljene odluke

Američka vojska izvela je po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Rusija upozorava da takvi napadi mogu dovesti do konflikta velikih razmera u čitavom regionu

Američki avion
Američki avion, Foto: Shutterstock

- Po nalogu predsednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi

On je naveo da će Bajden delovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika, kao i da je ovaj napad bio sproveden sa ciljem da dođe do deeskalacije situacije na istoku Sirije i u Iraku.

Kirbi je rekao i da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid el Šuhada.

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov prokomentarisao je napad Amerike na Siriju rekavši da je u pitanju bombardovanje suverene države.

- Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem mogućnost da se zvanični Damask obrati Savetu bezbednosti sa zahtevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasedanju - rekao je on.
Džabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu.

- Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmera - upozorio je Džabarov.

Povezane vesti

 • Korisnik: Deki
  26/02/2021 - 15:14
  Ajmo rusofili, ajmo miševi, gde ste!
 • Korisnik: vuk
  26/02/2021 - 11:19
  Neminovno je da će vrlo brzo početi strašan TREĆI SVETSKI RAT. Pa konačno, da više vidimo ko je ko ko je šta i čije je šta, tj išta?!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi