BAJDENOV "BLICKRIG" NA SRBIJU Amerika brza, Kosovo pretrpelo snažan udarac! Opasnost je sve veća

Skoro 50 odsto ustavnih sudova 38 prisutnih zemalja podržalo je Srbiju

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: EPA/ Anna Moneymaker

Srbija je, kako su juče objavili mediji, uspela da spreči ulazak tzv. Kosova u Konferenciju ustavnih sudova Evrope.

Skoro 50 odsto ustavnih sudova 38 prisutnih zemalja podržalo je Srbiju, a prištinskim vlastima bilo je potrebno da dobije dve trećine glasova.

Zbog čega će sad sav pritisak biti na Srbiji, ali i na ostala pitanja, odgovarale su jutros u "Novom jutru" na TV Pink bivše diplomate - Zoran Milivojević i prof. dr Darko Tanasković.

Oni su se saglasili da je opasnost ista već duže vreme.

- Opasnosti su iste već duže vreme, one se povremeno spinuju u odnosi na to šta se dešava u SAD-u. Meni više imponuje što se ponovila i preslikala situacija iz 2015. godine, kada tzv. Kosovo nije uspelo da uđe u Unesko. Postoji nešto drugi raspored raspoloženja i snaga, nego što je to u novinama, pa sam se smrzao. Stalno prete. Bajden je jednom bezobzranim čestitkom našem predsedniku rekao šta je cilj. Ja mislim da je naš položaj objekitvno pojačan i tada ćemo se odupreti. Opasnosti su uvek iste, ali dugo traju i tu treba da izvučemo pouku da radimo što bolje i šta treba - rekao je Tanasković.

- Ono što meni smeta je sam odnos Vašingtona ka tom sporazumu, iza kog bi trebalo da stoji, i Zapada u celoj toj priči. Nema promene stava Amerike, on je jasan, a oni to žele da reše u jednom kratkom roku na način koji su ranije zamislili, ali mislim da ih na to teraju i neke druge globalne okolnosti i teškoće koje imaju u svom dvorištu - ispričao je Milojević.

Povezane vesti

 • Korisnik: DEKI
  26/02/2021 - 14:19
  Mrtvaku na vlasti treba prznanje pred smrt klintona i ostalih sluga iz okupirane evrope .
 • Korisnik: Javlja mi se
  26/02/2021 - 01:55
  Neki Milosrdan biće poslat od Sile u susednu zemlju i praviće nam velike probleme.
 • Korisnik: Istorija se ponavlja
  26/02/2021 - 01:39
  Ne tako davno, Ameri su uhvatili Predsednika Norijegu i sada čuči u američkom zatvoru. Nije isključeno da i Vučić tako prođe, obzirom ko će uskoro biti ambasadori SAD u Srbiji i naročito Crnoj Gori.
 • Korisnik: vuk
  25/02/2021 - 22:17
  Nikako Srbija da ne pristane na pritiske i ultimatum. Sada hoće i Rašku i Vojvodinu, nikada kraja dok nas ne pogaze. Ninašta ne pristajati, NIŠTA NE MOGU DOBITI, NIŠTA.
 • Korisnik: Stanko
  25/02/2021 - 20:27
  Slozice se stvari ovaj put kako NIKO ne ocekuje. Nece sve ici po planu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi