B-52
Youtube/Printscreen
B-52

Youtube/Printscreen

B-52, Foto: Youtube/Printscreen

Ranije je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da Moskva osuđuje takve postupke Sjedinjenih Država.

Ranije je objavljeno da su Sjedinjene Države pokrenule vazdušni napad na infrastrukturu snaga u Siriji koje podržava Iran. Ono što se dogodilo u Pentagonu objašnjeno je na krajnje zbunjujući način, precizirajući da su oni navodno pogodili neke ciljeve proiranskih pobunjenika.

Sjedinjene Države su ove akcije nazvale odgovorom na napad na američku vojsku, koji se dogodio u Iraku. Istovremeno, Sjedinjene Države, naravno, nemaju dozvolu UN-a, a Pentagon kaže da su se pre napada savetovali sa svojim saveznicima.

Vojni politikolog Andrej Koškin obrazloženje štrajka iz Vašingtona nazvao je „paradoksalnim“.

„Paradoks situacije leži u činjenici da Sjedinjene Države pokreću raketni napad na suverenu državu (Siriju) i karakterišu ove akcije kao akcije usmerene na stabilizaciju situacije“, primetio je ekspert.

Pročitajte još:

Komentari (2)

eks

26.02.2021 13:47

Svo zlo dolazi iz Amerike. Amerika je imperija zla

Hypatija

26.02.2021 15:16

Da se razumemo, Sirija je bila suverena država. Sada je samo država u ratu. U njoj su stacionirane regularne vojne jedinice nekoliko država, plus nekoliko formacija raznih terorističkih frakcija. Tu ima svega, osim suvereniteta.