Italija
EPA
Italija

EPA

Italija, Foto: EPA

Raste i broj hospitalizovanih pacijenata - više od 10.000 se trenutno leči u bolnicama, raste i broj pacijenata na intenzivnoj nezi, a u poslednja 24 sata preminulo je 136 obolelih.

U Lombardiji je od sinoć na snazi policijski čas od 23 do 5 sati ujutru, a policija je kontrolisala da li se mera poštuje.

Da li poštujete mere protiv koronavirusa?

 

U centru milanske zone Navilji, kako piše list, dve devojke su do poslednje kapi ispile svoju čašu vina i pre nego su napustile bar komentarisale da su antikovid mere "diktatura".

Istovremeno, pred sedištem regionalne vlade u Milanu protestovalo je nekoliko stotina vlasnika restorana i barova, ali je u vreme početka policijskog časa "Milano utonuo u uznemirujuću tišinu", piše list "Il Fato Kotidijano".

Pored Lombardije, gde se od sinoć primenjuje policijski čas, i druge italijanske pokrajine najavljuju pooštravanje mera i lokalne blokade.

U Kampanji, Laziju, regionale vlade su već donele odluku o ograničavanju kretanja i rada javnih objekata, a za vikend će i na Sardiniji, prema pisanju lokalnih medija, biti uveden policijski sat.