Boris Džonson upravo objavio vesti koje će prodrmati Veliku Britaniju

U Engleskoj će uskoro biti uvedene dodatne restrikcije

Boris Džonson
Boris Džonson, Foto: Tanjug / AP

Britanski premijer Boris Džonson izjvio je danas da drugi talas epidemije korona virusa stiže u Veliku Britaniju, u kojoj je prijavljeno 4.322 novih slučajeva zaraze, najviše od početka maja, javlja AP.

U govoru koji je održao u centru za proizvodnju vakcina koji se trenutno gradi u blizini Oksforda, Džonson je rekao da je drugi talas epidemije zabeležen u Francuskoj, Španiji i širom Evrope i da strahuje da je apsolutno neizbežno da će se to dogoditi i u Velikoj Britaniji.

Da li mislite da će biti jačeg talasa na zimu?

Ukupan broj glasova: 265

  • Da: 59% (156)
  • Ne: 41% (109)

Zvanični podaci koji su objavljeni juče pokazuju da je u periodu između 4. i 10. septembra u Velikoj Britaniji u proseku bilo 6.000 novih slučajeva zaraze po danu, što je skoro duplo više nego prethodne nedelje, podseća AP.

U Engleskoj će uskoro biti uvedene dodatne restrikcije na okupljanja i druge aktivnosti u nekoliko regiona u zemlji. Sve se više spekuliše da bi Velika Britanija mogla da uvede mere karantina u narednih nekoliko nedelja, delom zbog nedovoljnog broja testova.

U Velikoj Britaniji je korona virusom do sada zaraženo 385.936 ljudi, a usled posledica COVID-19 preminulo je 41.732 pacijenata.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi