Birmingem
Printscreen youtube

 

Birmingem, Foto: Printscreen youtube

Čekaju se rezultati DNK

Osumnjičeni se nisu izjašnjvali o krivici. Gordon je optužena za ubistvo, a Soratija za pomaganje u zločinu, prenosi "Dejli mejl".

Maheš Soratija, trgovac poreklom iz Indije, preselio se sa suprugom u Birmingem pre tri godine iz Berkšira. Komšije ga opisuju kao dobrog porodičnog čoveka sa kojima nisu imali nijedan problem. - Šokirani smo što je došla policija. Oni su divna porodica - nikad nisam imao lošu reč da kažem o njima. Video sam ih sve pre nedelju dana kako čiste automobil. Izgledalo je da nije bilo problema. Smatrao sam ih za prijatelje. Kad im je otac umro, pokucali su na moja vrata, a ja sam otišao na njihovu sahranu. Dobro smo se slagali - rekao je jedan od komšija Teman Radžu (74).

Imanje u Birmingemu na kome je otkriveno prepolovljeno žensko telo opisano je kao "klanica". Izvor blizak istrazi rekao je za San da je policija pronašla cirkular, da je "žena bila posečena po sredini", kao i da su osumnjičeni pokušali da zapale telo.

Miris paljevine

Stanovnik koji živi u blizini ispričao je kako je osetio čudan miris paljevine pre nego što su dve osobe uhapšene.

- Bio je to neobičan miris, definitivno nije bila vatra jer na svom imanju palim puno drva i nije bilo ništa slično. Primetio sam to oko 21.30 u utorak uveče. Neprijatan miris je bio toliko jak da sam ga osetio u kući. Izašao sam napolje da vidim o čemu se radi. Nikada ranije ovde nisam osetio nešta slično - rekao je muškarac.

Viši istražni službenik Džon Tarner izjavio je da ekipe rade 24 sata na terenu kako bi shvatili šta se dogodilo.

- Jedan život je izgubljen, naš prioritet je da identifikujemo žrtvu i dobijemo odgovore za njenu porodicu - dodao je Tarner.