Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson
screenshoot/Facebook
Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson

screenshoot/Facebook

Boris Džonson, Foto: screenshoot/Facebook

Agencija navodi da Gov nema simptome oboljenja i da će u samoizolaciji nastaviti da obavlja svoje redovne dužnosti, prenosi Tanjug.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok, koji je ranije bio pozitivan na testu na korona virus, vratio se na posao, a neki ministri bili su u samoizolaciji.

Džonson je zatražio od ministra spoljnih poslova Dominka Raba da ga menja „gde god je potrebno“, dodao je predstavnik za štampu kabineta. Pedesetpetogodišnji premijer primljen je u bolnicu Sent Tomas zbog „upornih simptoma“ virusa korona u nedelju uveče. Kraljica Elizabeta Druga dobija neprestano informacije o stanju zdravlja premijera iz kabineta, saopštila je Bakingemska palata.

Svetski lideri, među kojima su američki predsednik Donald Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron, izrazili su podršku Džonsonu. Politički dopisnik BBC-ja Kris Mejson javio je da je Džonson dobio kiseonik kasno uveče u ponedeljak, pre nego što je prebačen na jedinicu intenzivne nege. Prebačen je na ovo odeljenje da bi bio bliže respiratorima – koji se koriste da bi preuzeli proces disanja organizma, objasnio je Mejson.