Bojko Borisov
PrintscreenYoutube
Bojko Borisov

PrintscreenYoutube

Bojko Borisov, Foto: PrintscreenYoutube

"Umesto da otpuste radnike i smanje im platu, vlasnici ovih limuzina mogu da se u ovoj krizi nastaloj zbog epidemije barem odreknu dela svog skupocenog voznog parka", poručio je bugarski premijer biznismenima u svojoj zemlji.

Borisov je dodao da su glamurozni automobili tek mali deo njihovog akumuliranog bogatstva.

Na primedbe udruženja poslodavaca Bugarske da je tim rečima uvredio poslovne ljude, Borisov je uzvratio da odbija takve optužbe, jer je njegova isključiva namera bila da zaštititi radnike i radnička prava tokom krize, navodi Slobodna Dalmacija.

"Ako poslodavci prodaju samo po jedan od svojih brojnih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200.000 evra, to mnogim njihovim radnicima može da osigura zarade barem jedan mesec. A uz to, bogatašima je to kudikamo manja žrtva nego da radnici ostanu bez jedinog izvora egzistencije", objasnio je Borisov.

Komentari (3)

dragoljub m. v. p.

16.04.2020 05:58

moglo bi se reci da je Bojkov predlog dobar i pravedan, ali - kome da prodaju automobile, nego bugarskoj drzavnoj kasi. u inostranstvo ih ne mogu prodati, a u Bugarskoj samo jedan poslodavac drugom; ubijajuci jedan drugom cenu automobila.

kolja

16.04.2020 07:03

svaka mu cast Takvi su prvi u redu kad Treba nesto da se dobije To Treba da primeni I NASA premijerka Takvi ljudi su se obogatili Bas u mutnom vremenu pa I sada hoce da ucare nesto od drzave na ustrb radnika a njhovo bogatstvo da ne okrnje nimalo

dzudza basadzija

16.04.2020 12:56

Kapa dole uz postovanje!On je prvi i jedini,koji se na to usudio!Moze skupo da ga kosta,ali,ako je za pocetak,dovoljno je!Probudice se "obicni",kako ih nedavno nazva," ne obicni" Palmolog....