BRUTALAN ODGOVOR Bugarski premijer zapušio usta biznismenima!

Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je biznismenima, koji su "navalili na vladin novac za tobožnje spasavanje radnih mesta", da prvo prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć.

Bojko Borisov
Bojko Borisov, Foto: PrintscreenYoutube

“U ''bednoj'' i ''siromašnoj'' Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrovana tri bugatija kakve vozi fudbalska zvezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke bentli, 123 ferarija, 54 majbaha, 22 maklarena, 87 lamborginija, 311 maseratija. Registrovana su i 84 rols-rojsa, 280 hamera, oko 4.000 jaguara i više od 5.000 poršea", naveo je Borisov.

"Umesto da otpuste radnike i smanje im platu, vlasnici ovih limuzina mogu da se u ovoj krizi nastaloj zbog epidemije barem odreknu dela svog skupocenog voznog parka", poručio je bugarski premijer biznismenima u svojoj zemlji.

Borisov je dodao da su glamurozni automobili tek mali deo njihovog akumuliranog bogatstva.

Na primedbe udruženja poslodavaca Bugarske da je tim rečima uvredio poslovne ljude, Borisov je uzvratio da odbija takve optužbe, jer je njegova isključiva namera bila da zaštititi radnike i radnička prava tokom krize, navodi Slobodna Dalmacija.

"Ako poslodavci prodaju samo po jedan od svojih brojnih automobila, a od nabrojenih nijedan nije jeftiniji od 200.000 evra, to mnogim njihovim radnicima može da osigura zarade barem jedan mesec. A uz to, bogatašima je to kudikamo manja žrtva nego da radnici ostanu bez jedinog izvora egzistencije", objasnio je Borisov.

Povezane vesti

 • Korisnik: dzudza basadzija
  16/04/2020 - 12:56
  Kapa dole uz postovanje!On je prvi i jedini,koji se na to usudio!Moze skupo da ga kosta,ali,ako je za pocetak,dovoljno je!Probudice se "obicni",kako ih nedavno nazva," ne obicni" Palmolog....
 • Korisnik: kolja
  16/04/2020 - 07:03
  svaka mu cast Takvi su prvi u redu kad Treba nesto da se dobije To Treba da primeni I NASA premijerka Takvi ljudi su se obogatili Bas u mutnom vremenu pa I sada hoce da ucare nesto od drzave na ustrb radnika a njhovo bogatstvo da ne okrnje nimalo
 • Korisnik: dragoljub m. v. p.
  16/04/2020 - 05:58
  moglo bi se reci da je Bojkov predlog dobar i pravedan, ali - kome da prodaju automobile, nego bugarskoj drzavnoj kasi. u inostranstvo ih ne mogu prodati, a u Bugarskoj samo jedan poslodavac drugom; ubijajuci jedan drugom cenu automobila.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi