LEKARI SE BORE ZA NJEGOV ŽIVOT Dečaka rastrgle dve zveri! Psi su mu sažvakali tkiva, pokidali genitalije i arterije!

Ovaj nemili događaj se desio u Ukrajini

Transport dečaka
Transport dečaka, Foto: Facebook

Dečak (2) bori se za život nakon što su mu psi otkinuli genitalije dok su roditelji slavili njegov rođendan. 

Malog Jegora pronašli su kako leži bez svesti u lokvi krvi ispred kuće nakon što su ga unakazila dva nemačka ovčara. Stravični incident dogodio se u gradiću Selidov, na istoku Ukrajine, u petak - dok je porodica slavila dečakov drugi rođendan.

U izveštajima se navodi da je mališan neprimetno izašao napolje dok su njegovi roditelji sedeli sa gostima. Razume se da je Jegor lutao dvorištem kada su psi razvalili ograđeni prostor u kom su bili i krvički ga napali. Primetivši detetovo odsustvo, roditelji su krenuli da ga traže, piše Daily Mail.

Dobrovoljna volonterka Aleksandra Timoščenkova, koja je pomogla porodici da sakupi novac za Jegorovo lečenje, rekla je da je dečak  pronađen u nesvesti u lokvi krvi i pse koji su ga i dalje napadali.

Prema izveštajima, psi su uspeli da se izvuku iz svog ograđenog prostora jer Jegorov otac nije pravilno zatvorio vrata. Tokom napada, dečaku su otkinuli genitalije, anus i pocepali femoralnu arteriju na levoj nozi, prenose lokalni mediji.

S obzirom na težinu povreda, Jegor je vojnim helikopterom prevezen u grad Dnjepar kako bi mu bila ukazana potrebna medicinska nega. Dečak je primljen u Regionalnu dečiju bolnicu Dnipro, gde su se četiri ekipe hirurga boreile za njegov život.

Medicinarima je trebalo pet sati da mu vrate oštećene krvne sudove, bešiku i creva. Takođe su uklonili tkiva "koja su psi sažvakali". Takođe se navodi da lekari pokušavaju da spasu dečakovu levu nogu kako ne bi bila amputirana.

- Dečak je zadobio izuzetno teške povrede poznate kao prljave rane. Prima jaku antibakterijsku terapiju, ali očekujemo razvoj zapaljenskih procesa koji su uobičajene komplikacije koje se javljaju u ovakvim slučajevima - rekla je, šef bolnice u kojoj se nalazi dečak, Natalija Dementjeva.

Policija je pokrenula krivični postupak zbog neispunjavanja roditeljskih dužnosti što je rezultiralo teškim posledicama protiv Jegorove majke i oca.

Portparol policije Aleksandra Gavrilko rekla je da se ispituju roditelji dečaka i da su forenzička ispitivanja u toku. Roditeljima prijeti kazna do tri godine zatvora ako budu proglašeni krivim, a istraga se nastavlja.

Jegor ostaje na intenzivnoj nezi. Njegovo stanje je kritično i lekari nisu spekulisali o njegovim šansama za opstanak.

Povezane vesti

 • Korisnik: Djordje
  22/09/2020 - 15:09
  Sta na ovo imaju da kazu ljubitelji pasa,a? Da nije detetova krivica mozda..provociralo ili napadalo pse?
 • Korisnik: Dejan
  22/09/2020 - 14:25
  Pozdrav!Svakako je strašno što se dešavaju ovakve stvari ali mislim da bo trebali da napišete članke o nesposobnom sudstvu u Republici Srbiji! Moje dete je pre 6 godina napao komšijski stafor, gde je dete sa svojih 9 godina zaradio traume za ceo život a da nepričam da je završio na hirurgiji, bilo neponovilo se! Postupak u sudu je trajao 5.godina, gde sada bez obzira na sve okolnosti nemožemo da naplatimo svoje potraživanje!Nije nama stalo do para ili ali svako treba da plati svoju neodgovornos!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi