Jermenija
Tanjug/AP
Jermenija, Azerbejdžan

Tanjug

Jermenija, Azerbejdžan, Foto: Tanjug

Stotine ljudi izašlo je na ulice pošto je jermenski premijer Nikol Pašinjan objavio da je potpisan sporazum.

Polomljeni su prozori na rezidenciji jermenskog premijera. Demonstransi su skinuli pločicu sa njegovim imenom sa vrata kancelarije i skandirali: "Nikol nas je izdao". Nije poznato gde se nalazi jermenski premijer.

Rulja je upala i u zgradu jermenskog parlamenta, u kojoj je došlo do sukoba, a leteli su razni obekti. Predsednik parlametna Ararat Mizojan je pretučen i u ozbiljnom je stanju.

Na ulicama Jerevana čuli su se i pucnji.

Premijer Jermenije, predsednik Azerbejdžana i predsednik Rusije potpisali su sporazum kojim se okončava rat koji na teritoriji Nagorno Karabaha besni od 27. septembra.

"Odluku sam doneo posle duboke analize vojne situacije i procene pojedinaca koji najbolje razumeju tu situaciju, takođe na osnovu uverenja da je u postojećoj situaciji ovo najbolji mogući ishod. O svemu ovome ću se obratiti naciji u narednim danima", napisao je jermenski premijer Pašinjan na Fejsbuku.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da će, prema sporazumu, ruski mirovnjaci biti raspoređeni duž linije fronta u Nagorno Karabahu kako bi zaustavili vojni konflikt Jermenije i Azerbejdžana.

Pročitajte još: