Bivši ambasador Dragan Velikić bi da uređuje državu Srbiju, a ne može ni svoju kuću: Njegov sin trovao kolege u austrijskoj bolnici

On je u svom intervjuu za NIN govorio da "nestajemo kao narod", a naglasio i da "nije fraza ako kaže da smo u poslednjim sekundama minuta do dvanaest"

Dragan Velikić
Dragan Velikić, Foto: printscreen

Pisac Dragan Velikić izjavio je da Srbija nije republika, a ne zna ni ko su "oni na vlasti, jer to je jedna mešavina potpuno različitih interesa i ciljeva".

On je u svom intervjuu za NIN govorio da "nestajemo kao narod", a naglasio i da "nije fraza ako kaže da smo u poslednjim sekundama minuta do dvanaest".

"Bez jednog opšteg konsenzusa da se zaustavi ovo zlo nestajemo kao narod", rekao je Velikić.

Pisac Dragan Velikić je i bivši ambasador Srbije u Austriji, a pored svojih radova u medijima je bio prisutan i zbog jednog incidenta. Ove godine u maju bio je aktuelan u medijima zbog slučaja koji je izazvao veliku pažnju javnosti, nakon što se posumnjalo da je njegov sin, inače pshijatar u Austriji, otrovao kolege koktelom sedativa.

Ova priča bila je aktuelna u austriijskim i domaćim medijima, nakon što su austrijski mediji objavili da je psihijatar iz Srbije otrovnom tortom trovao kolege u bolniic AKH u Beču, a zatim i da se radi o doktoru koji potiče iz "veoma imućne i ugledne porodice iz Srbije". Nakon toga domaći mediji su diplomatskim krugovima dobili potvrdu da se radi o mladom doktoru Vidu Velikiću.

Motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez, pisali su mediji, bila je navodno neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući. Navodno se, prema pisanju medija, na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako dr Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

"Ništa ne komentarišem dok se ne završi istraga. Dok ne budu sakupljeni podaci, meni ovo sve miriše na strašnu nameštaljku", rekao je tada Velikić za domaće medije.

Povezane vesti

 • Korisnik: I
  13/08/2020 - 15:03
  Jel zavrsena istraga? Jel osudjen?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi