Eagles of Death Metal u klubu Bataklan, neposredno pre masakra
Profimedia
Eagles of Death Metal u klubu Bataklan, neposredno pre masakra
Eagles of Death Metal u klubu Bataklan, neposredno pre masakra, Foto: Profimedia

U svom saopštenju članovi benda ističu da su "sada kod kuće, na sigurnom", ali da nisu zaboravili na strašan dogaĐaj u francuskoj prestonici.

"Užasnuti smo i još uvek pokušavamo da shvatimo šta se desilo u Francuskoj", navode članovi Eagles of Death Metal koji su nastupali u dvorani Bataklan u kojoj su teroristi prošlog petka ubili više od 80 ljudi.

Kako javljaju agencije, bend je odao počast žrtvama napada i izrazio zahvalnost svima onima koji su pomogli "tokom tog nezamislivog masakra".

Eagles of Death Metal
Eagles of Death Metal, Foto: Facebook/Eagles of Death Metal

"Ujedinjeni u bolu sa žrtvama, fanovima, porodicama, graĐanima Pariza i svima koji su propatili zbog terorizma, ponosno stojimo zajedno, sa našom novom porodicom, zbliženi istim ciljem ljubavi i saosećanja", ističu kalifornijski rokeri koji svoje pismo završavaju na francuskom "vive la musique, vive la liberte, vive la France et vive EODM" (živela muzika, živela sloboda, živela Francuska i živeo EODM).

Eagles of Death Metal je bio na evropskoj turneji i trebalo je da održi koncerte do 10. decembra u Portugalu. Nastup u pariskom Bataklanu bio je rasprodat (1.500 posetilaca).

Eagles of Death Metal je garaž rok grupa iz Palm Dezerta, u Kaliforniji, koja je radila sa poznatim muzičarima kao što je Dejv Grol iz Foo Fightersa i Nirvane.