PAKAO NA GRANICI Ljudi se javljaju sa lica mesta! Srbe odvajaju u posebnu liniju

Očigledna je bojazan da bi upravo turisti mogli da unesu kovid-19.

Kolona vozila kod Evzonija
Kolona vozila kod Evzonija, Foto: Facebook/Live from Greece

Hiljade turista u koloni dugoj više kilometarapo pet sati i više čekaju da uđu u Grčku na graničnom prelazu sa Bugarskom, Promahonas. Turisti iz Rumunije čekali su gotovo celu noć na ulazak u Grčku.

O haosu koji na graničnom prelazu vlada od prvog jula javljaju grčki reporteri sa lica mesta koji razgovaraju sa turistima među kojima je, čini se, najviše iz Srbije. Ipak, i pored višečasovnog čekanja većina je raspoložena i kako kažu, žure da stignu do mora, prenosi "Politika".

Pojačana je kontrola putnika iz Srbije koje odvajaju u posebnu liniju radi testiranja, javljaju grčki TV kanali koji sada već svakodnevno prenose podatke o broju obolelih i vanrednoj situaciji u Beogradu i gradovima u unutrašnjosti Srbije.

Dnevno se na graničnom prelazu Promahonas ali i na 27 aerodroma širom zemlje i velikim lukama testira više od šest hiljada putnika.

Očigledna je bojazan da bi upravo turisti mogli da unesu kovid-19. Do sada je registrovano oko trideset slučajeva zaraze među turistima, među njima ima i srpskih državljana.

Inače, od 1.jula kada su otvorene granice za turiste, u Grčku je već ušlo 70 hiljada turista i pretpostavka je da je bar 25 odsto njih testirano. Narednih dana očekuje se novi talas gostiju ali nedovoljan da popuni prazne hotele i plaže.

 

Povezane vesti

  • Korisnik: MileJagodinac
    04/07/2020 - 23:59
    Ako kad im se kaže da ostanu u Srbiju
UČITAJ JOŠ KOMENTARA