VIŠE SPIN, NEGO REALNOST Hrvati skočili protiv prve vakcine!

Informacija da je Rusija proizvela prvu vakcinu protiv korona virusa je pre medijski spin nego realnost, tvrdi hrvatski molekularni biolog Ivan Ðikić.

Vakcina
Vakcina, Foto: EPA

Ðikić u intervjuuu za TV Crne Gore poručuje da predstoji treća faza u kojoj vakcinu treba testirati, a da tek nakon toga sledi proizvodnja vakcine, što se, ako sve bude išlo po planu, može očekivati od marta do juna naredne godine.

"Oni su u ovom trenutku odobrili tu vakcinu što je preuranjeno, jer nije zavrsena klinička faza tri i tu bi trebalo pričekati da bi smo saznali da li njihova vakcina ima neštetno i efikasno delovanje i tek nakon toga bi, prema protokolima SZO, trebalo da se koristi kao vakcina koju je moguće odobriti", kaže Ðikić.

Prema njegovim rečima, treća klinička faza podrazumeva vreme i testiranje hiljada dobrovoljaca.

Dodaje da sve traje tro do šest meseci tako da bi vakcina mogla da bude dostupna od marta do juna naredne godine.

On je ocenio da vest iz Rusije ohrabruje, jer govori o tome da se na pronalaženju vakcine, osim na univerzitetima u Pekingu i Oksfordu, radi i u Rusiji.

Povezane vesti

 • Korisnik: Lila
  14/08/2020 - 14:11
  Glupog li komentara hrvatskog molekularnog biologa !! A sta ce drugo da lupeta nego ,uvek je protiv Rusa !
 • Korisnik: Llubiša
  12/08/2020 - 22:54
  Za Hrvatice nema brige, za njih ima srpska vakcina i svaka se uspešno pokazala, posle 9 meseci, a Hrvati... Pa, oni neka idu kod Austrijanaca, od njih su od uvek dobijali vakcinu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi