Izraelski pilot
Printscreen/Youtube
Izraelski pilot

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Mohsen Rezai, visoki iranski funkcioner otkrio je u nedelju da se prošlog meseca između američkih i iranskih snaga dogodio opasan incident, nakon što je Teheran poslao pet tankera u Venezuelu.

Rezai je rekao tokom govora u Teheranu, kako prenosi "Al-Alam" TV:

Pročitajte još:

- Tokom nedavnog putovanja iranskih naftnih tankera prema Venecueli, Amerikanci su imali nameru da spreče kretanje naših tankera, ali poslali smo izviđačke avione iznad američkih brodova, i upozorili smo ih, i zahvaljujući ovoj pretnji, naši tankeri su stigli u Venecuelu. 

Nije otkrio više detalja u vezi sa incidentom, ali dodao je da Iran prati akcije SAD i Izraela preko njihovog satelita Nur, koji je u orbitu poslat u maju.

Venecuela

EPA

Venecuela, Foto: EPA

Prethodno je iranski načelnik generalštaba Mohamad Bageri otkrio da su SAD pokušale da postave nekoliko zamki kako bi sprečili tankere za gorivo da stignu u Venecuelu.

Iran je priskočio u pomoć Venecueli tokom kriznog perioda za južnoameričku naciju, jer su oni bili pod jednogodišnjom blokadom koju su nametnule SAD.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dok su svetski mediji izveštavali da je Venecuela donela istorijsku odluku o cenama goriva u zemlji, predsednik Nikolas Maduro odlučio je da poveća cene goriva u junu, kada su cene naftnih derivata u zemlji bile gotovo besplatne.

Preporučujemo: