korona
print screen YouTube
korona

print screen YouTube

Foto: print screen YouTube

Ispovest čoveka u francuskim medijima uzdrmala je svet

Kako je naveo, on se zarazio jeoš u decembru mesecu!

Ono što je posebno zanimljivo , ovaj čovek nije putovao u Kinu i tvrdi da s evirus pojavio i pre nego što se pojavio u Vuhanu.

Hamar je odlučio da razgovara s novinarima televizije BFMTV nakon što je jedna bolnica pokraj Pariza ponovo testirala uzorke koje je dao kad je krajem prošle godine obolio od, kako je mislio, gripa.

Uzorke su mu uzeli 27. decembra, a tek kada je ponovio testiranje utvrđeno je da je pozitivan.

U razgovoru za BFMTV Hamar je otkrio da je patio od “vrlo ozbiljnih” bolova u grudima, ali je rekao da su lekari njegovu bolest dijagnostikovali kao plućnu infekciju.

Iako stručnjaci upozoravaju da ne bi trebalo brzati sa zaključcima na temelju njegovog primera, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) poručila je da nije neobično da se slučaj zaraze dogodio u decembru.

Štaviše, dodali su da je moguće da ćemo imati još sličnih otkrića o ranim slučajevima zaraze iz prošle godine.

Nejasno je kako se zarazio

Nejasno je kako se Hamar zarazio, budući da se ne može uspostaviti direktna veza između njega i neke osobe iz Kine u kojoj je pandemija i počela prošle godine.

Jedna od pretpostavki jeste da se Francuz alžirskog porekla zarazio preko svoje supruge koja radi u supermarketu pokraj pariskog aerodroma “Šarl de Gol”, a u koji svraćaju putnici koji su sleteli na aerodrom. Osim toga, lekari koji su otkrili Hamarov slučaj kažu i da je njegova supruga radila na ribljoj pijaci s kolegama kineskog porekla.

– Sada nastojimo da ustanovimo da li je ona bila asimptomatski prenosilac virusa – kaže dr Iv Koen iz bolnice u kojoj se Hamar lečio.

Sam Hamar je otkrio da mu se upravo dr Koen javio prije nekoliko dana i rekao mu da je “100 odsto pozitivan na virus”.

– U pet ujutro otišao sam u bolnicu i rekao da mi odmah treba lekar, budući da nešto nije u redu. Imao sam bolove u grudima – rekao je Hamar.