Donald Tramp
EPA
Donald Tramp

EPA

Donald Tramp, Foto: EPA

"Očigledno stvari za sada izgledaju tako”, rekao je O'' Brajen, prenosi Glas Amerike.

Da li će Tramp ostati u Beloj kući?

 

On je, govoreći na Globalnom bezbednosnom forumu, poručio da, iako se nada da će Tramp osvojiti drugi četvorogodišnji mandat, sarađivati s novom administracijom na čelu sa Bajdenom i potpredsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris.

"Ako bude postojala nova administracija - oni zaslužuju vreme kako bi se uključili i počeli primenu svoje politike. Ako se potvrdi da su Bajden i Haris pobednici, a trenutno očigledno tako izgleda, imaćemo veoma profesionalnu tranziciju kada je reč o Savetu za nacionalnu bezbednost. U to nema sumnje“, rekao je O'' Brajen.

On je ukazao i da mu se čini da je Bajden spreman da postavi tim profesionalaca u Savet za nacionalnu bezbednost.

SAD

EPA

SAD, Foto: EPA

"Sjajna stvar je što su ovo Sjedinjene Američke Države. Politička vlast se prenosila uspešno - čak i u najspornijim periodima”, zaključio je O'Brajen.

Donald Tramp, aktuelni predsednik i republikanski kandidat, od dana održavanja izbora kritikuje izborni proces u SAD tvrdeći da je glasanje, kako kaže, bilo namešteno i da će biti proglašen pobednikom u nekoliko država u kojima je Bajden, prema izbornim projekcijama, već odneo pobedu.

Tramp i njegov izborni štab do sada nisu uspeli da pruže validne dokaze za tvrdnje o neregularnosti izbora koje su doprinele da prema projakcijama, skor iznosi 306 prema 232 glasova Elektorskog koledža u korist Trampa, navodi Glas Amerike.

Rok da države potvrde izborne rezultate ističe 8. decembra. Takođe, po zakonu, države su obavezne da do 14. decembra odrede elektore koji će izabrati novog američkog predsednika.