Izraelska vojska
Shutterstock
Izraelska vojska

Shutterstock

Izraelska vojska, Foto: Shutterstock

Iranski zvaničnici negiraju da je zapadno od Teherana juče došlo do još jedne misteriozne eksplozije koje su se tokom proteklih sedmica dogodile u Iranu.

Pročitajte još:

Prema navodima iranskih državnih medija, neki korisnici društvenih mreža tvrde da su se u obližnjim gradovima Garmdareh i Kods čuli detonacije, ali tačna lokacija na kojoj je do njih došlo nije poznata.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U nedavnim incidentima, između ostalih su ostećena iranska nuklearna postrojenja i rafinerije nafte, a nacionalna agencija za atomsku energiju u julu je potvrdila da je u nuklearnoj elektrani u Natanzu došlo do požara, koji je navodno usporio rad na iranskom nuklearnom programu, navodi BBC.

Eksplozija

Printscreen / Youtube

Foto: Printscreen / Youtube

U izjavi za državnu novinsku agenciju IRNA, gradonačelnica Kodsa rekla je da je u gradu došlo do kraćeg prekida u snabdevanju električnom energijom i da je on doveden u vezu sa jednom bolnicom.

Parlamentarni zastupnik Kodsa takođe je negirao da je u gradu došlo do eksplozije i dodao da su prekidi u snabdevanju električnom energijom povezani sa redovnim aktivnostima jedne lokalne energetske kompanije.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Međutim, kako je izvestio "Njujork tajms", gradonačelnik Garmdareha izjavio je da se detonacija koja se čula u tom gradu dogodila u jednoj fabrici gasnih cilindara.

Izraelska vojska

Shutterstock

Izraelska vojska, Foto: Shutterstock

Od kraja juna, u nekoliko osetljivih područja u Iranu dogodilo se više eksplozija i požara za koje vlasti nisu pružile objašnjenje, a neki iranski zvaničnici izjavili su za Rojters da se Izrael sumnjiči za bombardovanje nuklearnog postrojenja u Natanzu.

iran

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Upitan da li njegova zemlja stoji iza tog incidenta, izraelski ministar spoljnih poslova odgovorio je da je "bolje da se ne govori" o izraelskim akcijama u Iranu, navodi BBC.

Preporučujemo: