Vašington, izbori u SAD
Tanjug/AP
Vašington, izbori u SAD

Tanjug/AP

Vašington, SAD, Foto: Tanjug/AP

Guverner Misisipija Tejt Rivs rekao je da će ukinuti meru obaveznog nošenja zaštitnih maski, kao i sva poslovna ograničenja u vezi sa virusom korona, ukazujući na poboljšanu situaciju u toj državi nakon što je Teksas preduzeo sličan korak.

"Od srede ukidamo sve obavezne mere u vezi sa nošenjem maski i preduzeća će moći da rade u punom kapacitetu bez ikakvih državnih propisa", naveo je Rivs na Tviteru.

"Broj novih slučajeva i hospitalizovanih su strmoglavo pali i vakcina se brzo distribuira. Vreme je!", naglasio je on.
Guverner je rekao da je u utorak potpisao da se trenutno važeća ograničenja zamene preporukama počev od srede, sa izuzetkom pravila koje ograničava popunjenost kapaciteta zatvorenih dvorana na 50 odsto, kao i ograničenja u vezi sa školama.

Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

On je građanima preporučio da poštuju fizičku distancu, nose maske i poštuju druge zdravstvene smernice usred pandemije, dok je zdravstveni zvaničnik Tomas Dobs naglasio da se i dalje preporučuje onima koji imaju 65 i više godina da izbegavaju okupljanja dok ne prime vakcinu, prenosi RT.

U Teksasu će biti ukinuta odluka o obaveznom nošenju maski i sve firme će početi da rade punim kapacitetima od iduće nedelje, najavio je nešto ranije guverner ove američke države Greg Abot.

"Vreme je da 100 odsto otvorimo Teksas", rekao je u utorak guverner Teksasa iz redova republikanaca.
Teksas je najveća američka država koja je ukinula odluku o obaveznom nošenju maski a Abot se, navodi Si-en-en, zbog te mere izrečene prošlog jula, suočio sa kritikama svoje stranke.

Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

Guverner je naveo da je ukinuo ograničenja u gradu Labok u zapadnom Teksasu.

"Kovid nije iznenada nestao, ali državne zabrane više nisu potrebne", rekao je Abot.

Još nekoliko saveznih država ukinulo je ranije obavezu nošenja zaštitnih maski, a među njima su Florida, Ajova, Montana...

Komentari (1)

vuk

03.03.2021 22:12

Tako je, on je fašista i matori i izlapeli krvnik, gnjida i đubar.