Vojska Jordana
Youtube/Printscreen
Vojska Jordana

Youtube/Printscreen

Vojska Jordana, Foto: Youtube/Printscreen

Direktor operacija za krizne situacije u Jordanu, brigadni general Mazen Al-Faraja, najavio je uvođenje sveobuhvatnog policijskog časa u svim provincijama, počev od ponoći između četvrtka i petka, u periodu od 48 sati, do ponoći između subote i nedelje.

Pročitajte još:

Tokom konferencije za novinare naglasio je da će sveobuhvatni policijski čas biti primenjivan istim mehanizmom tokom narednih nedelja i do daljnjeg, u svetlu kretanja epidemiološke situacije i sve većeg broja novoinficiranih virusom korona, navodi se na web stranici Hašemitske Kraljevine Jordan.

ANKETA: Na čelu Hašemitske Kraljevine Jordan je:

 

Rekao je da će od srede ujutru, kako bi se osigurala primena sveobuhvatnih policijskih mera i kako bi se pojačali napori kadrova Generalnog direktorata za bezbednost, kadrovi Oružanih snaga Jordana rasporediti u svim provincijama.

- Tokom sati potpunog policijskog časa nijedan građanin neće smeti da izađe, uključujući one sa elektronskim dozvolama. Izuzeti su samo timovi za epidemiološke istrage, medicinsko i negovateljsko osoblje i vrlo ograničen broj onih koji su zaduženi za održavanje rada vitalnih institucija i sektora - dodao je general Al-Faraja.

Ove mere se poklapaju sa značajnim porastom broja smrtnih slučajeva i infekcija rastućim virusom korone, pošto je Kraljevina zabeležila u protekla 24 sata 12 smrtnih slučajeva i 1.537 novih slučajeva korona virusa.

Dr Saad Žaber, ministar zdravlja u prelaznoj vladi Jordana, priznao je da je bilo grešaka u rezultatima infekcija koronavirusom i pripisao ih neodgovornošću građana. Ministar je rekao, prema jordanskoj veb stranici "Amman", da je došlo do grešaka u unošenju podataka jer su se rezultati testova menjali.

Kralj Abdulah od Jordana

Youtube/Printscreen

Kralj Abdulah od Jordana, Foto: Youtube/Printscreen

Ministar je istakao da su "u početku timovi radili na papiru, ali nakon povećanja broja zaraženih započeo elektronski rad, a uz svaki tim za epidemiološku istragu postoji unos podataka kojim se unosi ime i broj testiranih uzoraka".

- Rezultati pregleda se ne pojavljuju automatski na uređaju. Umesto toga, to mora pročitati specijalizovani stručnjak, tada će operater za unos podataka ući u njega, a kada se broj zaraza poveća, mnogi rezultati se gube i došlo je do grešaka između imena i njihovih uzoraka - dodao je Žaber.

Jordanski ministar zdravlja potvrdio je da su timovi u procesu poboljšanja rada i da su pozvani stručnjaci za unos podataka koji rade sa 4 entiteta, uključujući i Ministarstvo za digitalnu ekonomiju, kako bi pomogli u poboljšanju rada.

Preporučujemo: