Meri Tramp
printscreen
Meri Tramp

printscreen

Meri Tramp, Foto: printscreen

Memoari psihiloškinje Meri Tramp, nećake američkog predsednika, prodati su u skoro milion primeraka u prvih 24 sata od puštanja u prodaju, zauzevši mesto u samom vrhu lista bestselera.

Knjiga o porodničnoj i psihološkoj pozadini Donalda Trampa pod nazivom "Previše i nikada dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu", prodata je u utorak u utorak u 950.000 primeraka.

- To je postalo kulturološki fenomen i obavezno štivo za svakoga ko želi da shvati jedinstvenu porodičnu dinamiku koja je proizvela najmoćnijeg čoveka u današnjem svetu. To je istovremeno otkrivajući psihološki portret i delo od istorijske važnosti - rekao je Džonatan Karp, glavni direktor izdavačke kuće "Simon & Schuster".

Uz šire razmatranje porodične disfunkcije za koju kaže da je oblikovala Donalda Trampa, Meri navodi više slučajeva šokantnog ponašanja predsednika kao mlađeg muškarca, uključujući akademsko varanje da bi ušao u prestižnu poslovnu školu i brutalno postupanje sa ženama.

- Bilo je potpuno normalno čuti ih kako koriste uvredljuve izraze za Afroamerikace ili antisemitske izraze - rekla je Meri.

Američki predsednik i njegova porodica pokušali su sudskim putem da zaustave objavljivanje knjige.

I predsednikov mlađi brat Robert Tramp neuspešno je pokušao da blokira objavljivanje knjige, tvrdeći da Meri krši sporazum o neobjavljivanju potpisan 2001. godine nakon podele dedine imovine.

PROČITAJTE JOŠ: