NEĆAKA DONALDA TRAMPA OTKRILA NEPOZNATE DETALJE "Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu..."

Memoari psihiloškinje Meri Tramp, nećake američkog predsednika, prodati su u skoro milion primeraka u prvih 24 sata od puštanja u prodaju, zauzevši mesto u samom vrhu lista bestselera

Meri Tramp
Meri Tramp, Foto: printscreen

Memoari psihiloškinje Meri Tramp, nećake američkog predsednika, prodati su u skoro milion primeraka u prvih 24 sata od puštanja u prodaju, zauzevši mesto u samom vrhu lista bestselera.

Knjiga o porodničnoj i psihološkoj pozadini Donalda Trampa pod nazivom "Previše i nikada dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu", prodata je u utorak u utorak u 950.000 primeraka.

- To je postalo kulturološki fenomen i obavezno štivo za svakoga ko želi da shvati jedinstvenu porodičnu dinamiku koja je proizvela najmoćnijeg čoveka u današnjem svetu. To je istovremeno otkrivajući psihološki portret i delo od istorijske važnosti - rekao je Džonatan Karp, glavni direktor izdavačke kuće "Simon & Schuster".

Knjiga opisuje Freda Trampa, oca američkog predsednika i Freda Džuniora, Merinog oca, kao visoko funkcionalnog sociopatu i nasilnika koji je slamao dobrotu i empatiju u ljudima koji su ga okruživali, uključujući i njegove sinove.

Uz šire razmatranje porodične disfunkcije za koju kaže da je oblikovala Donalda Trampa, Meri navodi više slučajeva šokantnog ponašanja predsednika kao mlađeg muškarca, uključujući akademsko varanje da bi ušao u prestižnu poslovnu školu i brutalno postupanje sa ženama.

Donald Tramp je preuzeo porodične poslove nakon smrti oce, uprkos tome što je Fred Junior bio stariji. On je imao probleme sa alkoholom i preminuo je kada je Meri bila mala.

Kako Meri Tvrdi, Trampovo Trampovo ponašanje koje "preti svetskom zdravlju, ekonomskoj bezbednosti i društvenom poretku" oblikovano je u detinjstvu. U intervjuima koje je dala ove nedelje opisala je američkog predsednika kao rasistu, ali i mnoge druge članove njene porodice.

- Bilo je potpuno normalno čuti ih kako koriste uvredljuve izraze za Afroamerikace ili antisemitske izraze - rekla je Meri.

Američki predsednik i njegova porodica pokušali su sudskim putem da zaustave objavljivanje knjige.

I predsednikov mlađi brat Robert Tramp neuspešno je pokušao da blokira objavljivanje knjige, tvrdeći da Meri krši sporazum o neobjavljivanju potpisan 2001. godine nakon podele dedine imovine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi