Kejli Mekenani
Youtube/Printscreen
Kejli Mekenani, Foto: Youtube/Printscreen

Šef kabineta Bele kuće Mark Medovs rekao je da se stanje američkog predsednika Donalda Trampa poboljšalo tokom noći, dodajući da bi predsednik mogao da napusti bolnicu i vrati se u Belu kuću kasnije tokom dana.

Pročitajte još:

Portparol za štampu Bele kuće Kejli Mekenani izjavila je u ponedeljak da se testirala na koronavirus, ali da trenutno nema simptoma.

- Nakon većeg broja testiranja i negativnih rezultata, uključujući svaki dan od četvrtka, u ponedeljak ujutru sam testirana i pozitivna sam na COVID-19, a da nisam imala simptome - rekla je Mekenani.

Tramp je na Tvitteru objavio u ranim satima u petak, 2. oktobra, da su on i njegova supruga Melanija imali pozitivan test na koronavirus. Istog dana, predsednik je odveden u Nacionalni vojno-medicinski centar Volter Rid u Merilendu.

Predsednik je dobio dozu eksperimentalnog koktela sa antitelima, kao i antivirusni lek remdesivir i pojačivače imuniteta, kao što su vitamin D i cink.

Prema Trampovim lekarima, predsednik je sada završio drugu dozu remdesivira. Njegove funkcije jetre i bubrega opisane su kao "normalne".

U nedelju je Trampov medicinski tim otkrio da je predsednikov nivo kiseonika dostigao 98 odsto, dodajući da bi američki vrhovni komandant mogao da bude otpušten iz bolnice u ponedeljak ako se njegovo stanje poboljša.

Preporučujemo: