Putin, Tramp, Merkel, Makron
Youtube/Printscreen
Putin, Tramp, Merkel, Makron

Youtube/Printscreen

Putin, Tramp, Merkel, Makron, Foto: Youtube/Printscreen

Stisak korona virusa ne popušta, a zemlje širom sveta pokušavaju na sve načine da obuzdaju širenje ove infekcije.

Mnoge od država i dalje drže na snazi restriktivne mere koje ograničavaju kretanje ljudi kao što je npr. policijski čas u Francuskoj, ili trodnevna blokada koja je bila na snazi za vreme katoličkog Uskrsa u Italiji.

Zemlje pokušavaju sada grčevito da uz mere ubrzaju proces vakcinacije protiv koronavirusa kako bi uspele da obuzdaju talas ove infekcije i na taj način u narednom periodu popuste neke od mera što bi donekle značilo povratak normalnom stanju.
Jedna od zemalja koja to radi i koja je među prvima u svetu po broju vakcinisanih je Srbija, a vakcinu protiv korona virusa juče je primio i predsednik Aleksandar Vučić. On se vakcinisao u Zdravstvenoj stanici Doma zdravlja "Dr Veroljub Cakić" u Majdanpeku i to kineskom Sinofarm vakcinom.

- Vakcina je život i molim sve ljude da se vakcinišu. Što se brže vakcinišemo brže ćemo i više života spasiti. Kinezi su nam poslali 500.000 doza, a u ovom trenutku stiglo nam je više od 106.000 novih doza Fajzerovih - izjavio je Vučić posle vakcinacije.

On je rekao da će po drugu dozu, za tri nedelje, ići negde na jug Srbije.

Vučić je jedan od predsednika država koji su odlučili da se vakcinišu protiv koronavirusa, te su otkrili kojim cepivom su imunizovani. Donosimo vam listu predsednika nekih zemalja koju su se vakcinisali.

Niko ne zna šta je Putin primio

Predsednik Rusije Vladimir Putin prethodnih dana je bio u žiži svetske javnosti zbog izjave prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajdena, koji je rekao da smatra da je Putin ubica. Međutim, ruski predsednik je privukao pažnju medija pošto je odlučio da se vakciniše protiv korona virusa.

Putin je primio vakcinu "iza zatvorenih vrata" i bez prisustva kamera, a iako nije otkriveno tačno koju je primio, Kremlj je ranije najavio da će to biti jedno od tri ruska cepiva.

Bajden primio obe doze Fajzera

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je takođe jedan od lidera koji je vakcinisan protiv koronavirusa. On, kao i potrepredsednica Kamala Haris, odlučili su da se vakcinišu Fajzerovom vakcinom.