Vakcinacija
RAS
Vakcinacija

RAS

Vakcinacija, Foto: RAS

U Belorusiji danas počinje vakcinacija građana protiv korona virusa ruskom vakcinom "Sputnjik V", saopštili su belorusko ministarstvo zdravlja i Ruski fond za direktne investicije.

Prva serija doza je stigla danas, a vakcine će prvo primiti zdravstveni radnici, nastavno osoblje i oni građani koji zbog prirode posla dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi, rekao je beloruski ministar zdravlja Dmitrij Pinevič.

On je zahvalio ruskim vlastima zbog "aktivne interakcije i strateške kooperacije u rešavanju ovog pitanja", prenosi TAS S.

S druge strane, ruski ministar zdravlja Mihail Muraško je primetio da je brz pristup vakcinama za građane Belorusije u velikoj meri ostvaren zahvaljujući efikasnom radu nadležnih organa u ovoj zemlji.

Ruski fond za direktne investicije zajedno sa parnerima radi na otpočinjanju proizvodnje vakcine "Sputnjik V" u Belorusiji, a 11. novembra potpisao je sporazum o saradnji sa "Belfarmpromom".

Belorusija je prva zemlja posle Rusije koja je 21. decembra registrovala vakcinu "Sputnjik V". Prva klinička ispitivanja ove vakcine izvan Rusije su takođe počela u Belorusiji 1. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ: