Melburn
PrintscreenYoutube

 

Melburn

PrintscreenYoutube

Melburn, Foto: PrintscreenYoutube

Nasilje u Melburnu 

Zabrinjavajući rast napada na ljude azijskog porekla širom sveta. Najnovije nasilje dogodilo se u Melburnu!

Pandemija korona virusa donela je mnogo problema u svetu, od zdravstvenih, preko ekonomskih, a usledio je i talas napada na ljude azijskog porekla.

Napad se dogodio još 15. aprila, a sada su se pojavili i snimci. Naime, dve devojke, 20-godišnja Malezijka i 18-godišnja studentkinja iz Singapura, šetale su ulicama Melburna, da bi ih verbalno napale druge dve devojke.

Uzvikivale su im: "Napolje iz naše zemlje, vi ne pripadate ovde!".

Policija privela devojke

Potom je usledio fizički napad - devojka iz Singapura je gore prošla. Nju je jedna od ratobornih devojaka, vukla za kosu i udarala, dok je druga sprečavala Melzijku da joj pomogne.

Nakon što su intervenisali drugi prolaznici, došla je policija koja je privela dve ratoborne devojke.

"Ovo je užasan i odvratan napad, ničim isprovociran. Nema mesta za nasilje u modernom svetu, niti u Australiji kakvu želimo. Ovaj bezumni napad dve devojke, ne sme da bude tolerisan. Ovo je sramota! Ovaj napad nikako ne odslikava prave vrednosti našeg grada", izjavila je gradonačelnica Melburna Sali Kep.

Napadnute devojke nisu ozbiljnije povređene, ali je ostala trauma. Prema navodima australijskih medija, njih dve nisu napuštale svoj studentski smeštaj od tog napada.

Jedna od devojaka koje su napale Azijatkinje zaplakala je kad je čula da bi narednih 12 meseci mogla da bude iza rešetaka. Puštena je uz kauciju.