Menhetn, Njujork, mrak, oluja
Tanjug/AP
Menhetn, Njujork, mrak, oluja, Foto: Tanjug/AP

Zbog prekida struje veliki deo Menhetna je rano jutros ostao u mraku. Desetine hiljada ljudi u drugim kvartovima Njujorka su i dalje bez struje posle prolaska tropske oluje Isajas.

Pročitajte još:

Portparol elektrokompanije Konsolidejted Edison rekao je da je današnje zamračenje počelo u 5.13 jutros (11.13 po srednjoevropskom vremenu) u Harlemu, gornjoj zapadnoj strani i gornjoj istočnoj strani Menhetna i da je pogođeno oko 180.000 korisnika. Prekid je trajao oko pola sata, rekao je.

Još oko 5.000 korisnika ostalo je bez struje u odvojenom prekidu u Kvinsu. Za sada nije poznat razlog za jutrošnje prekide struje koji su pogodili i nekoliko linija podzemne železnice.

Ekipe rade bez prestanka da vrate struju širom grada posle prolaska tropske oluje koja je pogodila američku istočnu obalu ranije ove nedelje.

Više od 60.000 korisnika u kvartovima Kvins, Staten Ajlend i Bronks jutros su i dalje bez struje, saopštila je kompanija Kon Edison navodeći da se snabdevanje neće ponovo uspostaviti za mnoge od njih pre nedelje uveče.

Preporučujemo: