NEMAČKA SE BUDI Ogorčeni su i besni, ne žele da vide više migrante!

Narod je uplašen.

Migranti, Kale
Migranti, Kale, Foto: EPA/JEREMY LEMPIN

Većina Nemaca želi promenu evropske politike azila tako da se spreči nelegalan ulazak tražilaca azila u EU, pokazuje anketa koju je objavio "Velt am zontag".

Prema tome, 59 odsto ispitanika podržava restrukturiranje Evropskog zajedničkog sistema za azil radi "sprečavanja da tražioci azila ulaze u EU ilegalno u budućnosti". Umesto toga, fokus treba da se stavi na dovođenje "ugroženih ljudi direktno iz kriznih regiona".

Tom scenariju protivi se 30 odsto ispitanih, dok je 11 procenata neodlučno. Posle izbegličke krize 2016. Evropska komisija je uvela mere u cilju smanjenja iregularne migracije ali njen formalni predlog po tom pitanju odlagan je nekoliko puta, podseća Politiko.

Migranti
Migranti, Foto: EPA

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer nedavno je rekao da će Nemačka pokušati da pridobije članice EU da postignu politički dogovor o reformi migrantske politike tokom njenog predsedavanja EU.

Dok zemlje jugoistočne Evrope traže veću solidarnost među članicama EU, države centralne i istočne Evrope dosad su odbijale da prihvate kvote za tražioce azila.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi