Džo Bajden
AP
Džo Bajden

AP

Džo Bajden, Foto: AP

Među tim odluka biće one o ponovnom priključivanju Pariskom klimatskom sporazumu i o ukidanju zabrane ulaska iz pretežno muslimanskih zemalja, pokazuje memorandum njegovog budućeg šefa Kabineta Rona Klajna.

Prema dokumentu, Bajden će potpisati još niz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politke koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine.

Da li će Bajden započeti rat?

 

Među njima je i obustvava prinudnih iseljenja i plaćanje studentskih zajmova tokom pandemije korona virusa, kao i uvođenje obaveznog nošenja maski u saveznim ustanovama, prenosi CNN.

Donald Tramp, Melanija Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: Tanjug/AP

Klajn je u dokumentu podsetio da je Bajden tokom kampanje obećao da će se prvog dana na dužnosti pozabaviti poništavanjem kontroverznih odluka Trampove administracije, kao i borbi protiv pandemije korona virusa.

"Tokom kampanje izabrani predsednik Bajden je obećao da će preduzeti hitnu akciju kako bi se pozabavio tim krizama. Kao predsednik on će ispuniti ta obećanja i potpisati desetine ukaza, memoranduma i direktiva agencijama kako bi ispunio ta obećanja", napisao je Klajn.

Komentari (2)

ssdivizion

17.01.2021 10:20

da bombardirace srbiju to ce biti pva tacka

Lucky

17.01.2021 14:38

Potpiauje sve sto mu doture pod nos ,on i nezna sta potpisuje,uziveo se u ulugu ,,nedodirljivog,,najvise 6 meseci ima da potpisuje sve a onda ce se smrtno razboleti i zavrsiti. Mozda ce ga drzati na apatarima jis neko vreme kao obezbedjenje za ,,demokratske,,postupke ,glavno je to kad umre ,sve sto je potpisao ostaje na snazi do opoziva odluke. A ujedno on je jedini krivac ,,demokrate,,ce raditi sta hoce bez odgovornosti.Matori nije svestan sta ga ceka.Svet to zna ,bar oni najaci RusijaKinaIndij