Kina, koronavirus
Tanjug/AP
Kina, koronavirus

Tanjug/AP

Kina, koronavirus, Foto: Tanjug/AP

Di Majo je na konferenciji za medije, nakon sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem kazao da Italija neće da se bavi samo bezbednošću svog naroda i zemlje.

"Želimo da pomognemo kineskoj vladi u ogromnim naporima koje čini kako bi zaustavila ovu epidemiju, ali je jasno da što se tiče blokade letova - ta odluka će ostati na snazi sve dok bude neophodno i dok nam naučna zajednica ne bude rekla da se epidemija usporila i da se zaustavlja", kazao je Di Majo.

Ističe da će Italija istovremeno mnogo više pomagati kineskim vlastima u vezi s tim problemom i u tom smislu navodi da će i dalje podsticati italijanska preduzeća da učestvuju u razvoju kineske ekonomije.

"Podržavaćemo sve naše sunarodnike koji se u ovoj fazi nalaze u Kini i žele da se vrate", kazao je Di Majo i naveo da bi uskoro njihov vojni avion trebalo da ode po italijanskog studenta u Kinu i doveze ga nazad u Italiju.

Kako je rekao, student je dva puta pokušao da krene iz Kine, ali nije uspeo, jer kada je trebalo da se ukrca na avion imao je povišenu temperaturu.

"Sada će naš avion otići da ga vrati i nadam se da će moći da se vrati tokom narednih 48 sati", kazao je Di Majo.