policija
shutterstock
policija

shutterstock

Policija, Foto: shutterstock

U incidentu u kojem je policija otvorila vatru na kamionet muškarca osumnjičenog za otmicu smrtno je stradalo jednogodišnje dete. Još uvek nije potvrđeno da li je dečak stradao od metaka koje je ispalila policija.

- Prerano je da bismo znali iz kojeg je tačno razloga policija pucala na vozilo i što se tačno nakon toga dogodilo -  kazala je portparolka policije Monika Hudon, a prenosi Gardijan.

U četvrtak ujutro policijska stanica u opštini Kavarta Lejksu Ontariju primila je dojavu o mogućem porodičnom nasilju i sumnji da je otac deteta izvršio otmicu.

Lokalni stanovnik je za Global njuz rekao da su mu žena, njen sin i terapeut pokucali na vrata, tražeći sklonište.

- Neki ljudi su došli u kuću i zatražili sklonište. Pričali su nešto o tome da je otac pobegao s detetom - rekao je Tom Decicio.

Policija je ubrzo locirala očevo vozilo. Nakon što su pokušali da ga zaustave, došlo je do sudara između policijskog automobila, kamioneta i još jednog vozila. Tokom tog incidenta kamionet je udario i povredio policajca koji je stajao u blizini policijskog vozila.

U tom trenutku su, prema navodima agencije SIU koja sprovodi istragu, trojica policajaca zapucala prema vozilu. Dete je za vreme pucnjave sedelo na zadnjem sedištu kamioneta.

Upucan i otac

- U kamionetu je bio jednogodišnji dečak. Ranjen je tokom incidenta i proglašen je mrtvim na mestu događaja - priopštila je agencija.

Policijski službenici upucali su i 33-godišnjeg oca deteta pa je on prevezen u bolnicu "u teškom stanju". Policajac kojeg je udario kamionet oporavlja se u bolnici u Torontu.

Na slučaju radi sedam istražitelja, uključujući dva forenzičara i jednog stručnjaka za saobraćajne nesreće, poručili su iz SIU-a.

Pročitajte još: