BIL GEJTS PONOVO RAZBESNEO PLANETU Pandemija koronavirusa biće gotova do kraja 2021 godine, ali SAMO ZA BOGATE, ostale čeka...

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus,

Bil Gejts, vakcina
Bil Gejts, vakcina, Foto: Printscreen

Suosnivač Microsofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za "bogati svet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

"Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine", izjavio je Gates, prenosi američki sajt CNET.

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije, prenosi Tanjug. 

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me.

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts veruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi