"BUDUĆI RAT SE NEĆE VODITI DALEKO OD NAŠIH OBALA" Pentagon upozorava, američka vojska očekuje najgore, biće ogromnih gubitaka!

Biće to rat ravan Drugom svetskom ratu.

Američka vojska
Američka vojska, Foto: Shutterstock

Amerika će budući rat voditi protiv sile, slične sebi i on može rezultirati ogromnim gubicima, smatra načelnik štaba američkog Ratnog vazduhoplovstva Čarls Braun.

- Treba biti spreman da vodimo rat sa borbenim gubicima i rizicima za naciju koji liče na one sa kojim smo se suočili za vreme Drugog svetskog rata - citira portal "Difens njuz" Brauna.

ANKETA: U slučaju Trećeg svetskog rata, Amerikanci će se sukobiti sa:

Ukupan broj glasova: 461

  • Rusijom: 25% (114)
  • NR Kinom: 48% (219)
  • Japanom: 2% (8)
  • Kalifatom ISIS-a: 4% (19)
  • Iranom: 16% (76)
  • Nemačkom: 5% (25)

Načelnik štaba je naglasio da odluke prethodnog rukovodstva nisu omogućile da se dođe do rezultata koji su potrebni s obzirom na rivalstvo sa Kinom i Rusijom koja se brzo menja.

Po mišljenju Brauna, Vašington se može suočiti sa državom koja poseduje vojni potencijal ravan njegovom. U tom slučaju, ove borbene akcije će se značajno razlikovati od onih koje je američka vojska vodila tokom poslednje dve decenije.

- Budući rat se neće voditi daleko od naših obala - zaključio je novi šef Generalštaba američkog Ratnog vazduhoplovstva.

Čarls Braun je došao na čelo Ratnog vazduhoplovstva SAD 6. avgusta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi