Katalonija
Printscreen
Katalonija

Printscreen

Katalonija, Foto: Printscreen

Nakon što se uznemirujući snimak pojavio na društvenim mrežama, postao je viralan, prenose brojni mediji.

Prema izjavama policajaca iz Mosos d'eskvadrije, sve se desilo u sredu oko 13 sati, kada su policajci od radnika zdravstvenog centra dobili poziv jer je žena koja je imala zakazan pregled na kovid 19 želela da uđe sa majkom, ali protokol zdravstvene ustanove to ne dopušta. Kako majka nije mogla da je prati, postala je nervozna, objasnili su, dodajući da je nanela štetu centru i napala zdravstveno osoblje.

Pošto su upozorenja radnika bila bezuspešna, policijski službenici tvrde da su pokušali da savladaju ženu. Prema njihovom izveštaju, dva policajca su lakše povređena od udaraca koje im je zadala. Tvrde da su nakon nekoliko upozorenja odlučili da upotrebe šoker. Sistem hitne medicinske pomoći potom je ženu prebacio u bolnicu.

Paula je u izjavama za Tv3 negirala da je napala medicinsko osoblje i priznaje da je jednog od policajaca šutirala, ali tek nakon što je upotrebio šoker. „Visoka sam manje 1.60 metara, lako me možete savladati, nema potrebe za ovim“, rekla je Paula, koja je izjavila da su policajci, nakon što je bačena na zemlju, nastavili sa upotrebom šokera. Žena je rekla da će prijaviti policajca koji je koristio šoker.

Mososovi su je uhapsili zbog napada na policajca i oštećenje zdravstvenog centra, a noć je provela u zatvoru. Nema dokaza da je policija otvorila bilo kakvu istragu zbog akcije, koja bi, u principu, kao protokol za upotrebu šokera morala da bude zabeležena kamerom na grudima policajca koji ju je koristio.

Udruženje za ljudska prava Iridia objavilo je na Tviteru da je ovakav tretman „veoma zabrinjavajući i neodgovarajuć“.

PROČITAJTE JOŠ: