NEREDI NA ULICAMA BELORUSIJE Policija se bori svim snagama protiv demonstranata!

U Minsku i Brestu se protiv okupljenih koriste gumeni meci i svetleće granate.

Belorusija
Belorusija, Foto: EPA

Specijalne policijske snage Belorusije upotrebile su silu prema demonstrantima u Minsku, Brestu i Moziru, javlja dopisnik Sputnjika.

Policija „prati i tuče demonstrante, nekad ne obraćajući pažnju da li se radi o demonstrantima ili o običnim prolaznicima“.
Sukobi demonstranata i policije su u toku u više gradova Belorusije. U Minsku i Brestu se protiv okupljenih koriste gumeni meci i svetleće granate.

Policija je u istisnula demonstrante iz centra Minska. Sukobi se nastavljaju. Automobilski saobraćaj je u potpunosti obustavljen.

U Brestu, gde se okupilo više hiljada ljudi, policija je morala da pošalje pojačanje. Demonstranti su ih gađali kamenicama, praznim bocama i bakljama.
Masovne demonstracije u Belorusiji traju već drugi dan. Sve je počelo nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je opet pobedio Aleksandar Lukašenko. U sinoćnim sukobima povređeno oko stotinu ljudi, od kojih je nekoliko hospitalizovano. Ukupno je uhapšeno oko 3.000 ljudi. Protiv njih je pokrenut krivični postupak za izazivanje masovnih nereda i napad na policiju. Preti im od 8 do 15 godina.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi