Nemačka policija
Tanjug/AP
Nemačka policija, Foto: Tanjug/AP

Ubistvo trinaestogodišnje devojčice potreslo je 1993. godine selo Visenfeld u Donjoj Frankoniji na severozapadu Bavarske. Bilo je osumnjičenih, ali počinitelj nije uhvaćen, do sada.

Devojčica Sabin B. nije se vratila kući 15. decembra 1993. godine. Nakon dva dana pronađena je mrtva na obližnjoj konjskoj farmi u jami za stajsko đubrivo koja je bila zatvorena teškom betonskom pločom.

Ustanovljeno je da je ubijena na izrazito brutalan način. Istražitelji su pronašli tragove nasilja na vratu i glavi, a u usta joj je bila nagurana slama.

U to vreme, postojala su trojica osumnjičenih - sedamnaestogodišnjak s tog područja, dvadesetdevetogodišnjak iz Visenfelda i petnaestogodišnjak, takođe odatle.

Ovaj najmlađi je bio najsumnjiviji, njegovi iskazi bili su puni kontradiktornih tvrdnji. Tri puta je privođen i svaki put pušten. Priveden je i zbog drugog ubistva u junu 1994. godine, ali je takođe oslobođen. Kasnije je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Slučaj se potom polako "ohladio".

U međuvremenu, DNK analize postale su naprednije. Policija je pronašla nove tragove koji su vodili do jednog od trojice prvobitnih osumnjičenih - mladića iz okruga Majn-Spesarta.

Na temelju poternice koju je izdao istražni sudija, policija je uhapsila 44-godišnjaka, saopšteno je juče iz kancelarije javnog tužioca. Reč je o Torstenu E, koji je u vreme zločina imao 17 godina. Koji bi motiv ubistva mogao da bude, još se ne zna, piše Süddeutsche Zeitung.

Pročitajte još: