Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Predsednik je takođe učinio poslednji uskočki pokušaj da se studenti vrate u američke škole, rekavši da "99,9%" smrti od koronavirusne pandemije uključuje odrasle. 

U sredu je prijavijen najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu od sredine maja, i to blizu 1.500. Vidljivo je da je sedmodnevni prosek novoprijavljenih smrtnih slučajeva veći od 1.000 tokom 17 dana uzastopno.

Školski sistemi širom zemlje nastavljaju sa različitim pristupima kako započinje akademska godina. Neki su već insistirali da se zasad drže virtuelnog učenja. Drugi su usvojili hibridni model u kojem studenti periodično pohađaju nastavu. I neki školski sistemi su otvorili svoja vrata za redovno podučavanje, sa mešovitim rezultatima.

Portland, SAD, Amerika

Tanjug/AP

Portland, SAD, Amerika, Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, demokrata, rekao je da gradske javne škole očekuju da će dočekati oko 700.000 učenika koji žele lično učenje kad se kampusi otvore u septembru. To predstavlja većinu od 1,1 miliona učenika u školskom okrugu, najvećem u zemlji.

Njujork smatra da je jedini od 10 najvećih školskih okruga u zemlji koji je otvorio škole za početak školske godine 2020/2021. To je postalo moguće kad je država - jednom američki epicentar pandemije - dramatično smanjila stopu zaraze strogim javnozdravstvenim merama.

Guverner Njujorka Endru Kuomo, najavio je prošle nedelje da bi školski okruzi mogli da odluče da se ponovo otvaraju sve dok je procenat ljudi koji testiraju pozitivnost na virus u nekoj regiji ispod 5%.

PROČITAJTE JOŠ: