AMERIKA SE NALAZI NA RUBU PROVALIJE, JEDINO JE OVO MOŽE SPASITI Bivši Američki predsednik Džordž Buš: Tamo vlada bezvlašće i ljudi sumnjaju u pravdu

Nekadašnji predsednik SAD Džordž Buš koji se retko pojavljuje u javnosti, oglasio se saopštenjem u kojem ističe da su on i njegova supruga Laura duboko uznemirewni zbog ubistva Džordža Flojda, nepravdom i strahom koji je zavladao

Džordž Buš
Foto: Shutterstock

Nekadašnji predsednik SAD Džordž Buš koji se retko pojavljuje u javnosti, oglasio se saopštenjem u kojem ističe da su on i njegova supruga Laura duboko uznemireni zbog ubistva Džordža Flojda, nepravdom i strahom koji je zavladao.

"Ipak, odupirali smo se potrebi dase oglasimo jer ovo nije momanat za držanje predavanja, ovo je momenat kada treba da slušamo. Vreme je da Am,erika prispita svoje tragične greške" naveo je Buš.

On je dodao da je već jako dugo najveći izazov Amerike da ujedini ljude različitog porekla u naciju pravde i jednakih mogućnosti.

"Doktrina i navike rasne superiornosti koje su nekada gotovo raspolutile našu zemlju i dalje nam prete. Mnogi sumnjaju u pravdu u našoj zemlji i to s pravom. Crnci vide ponovo kršenje njihovih prava i to bez hitne reakcije i adekvatnog odgovora američkih institucija. Znamo da će trajna pravda doći samo mirnim putem. Pljačka nije sloboda a uništavanje nije napredak. Ali isto tako znamo da trajni mir u našoj zajednici zahteva zaista jednaku pravdu. Vladavina zakona na kraju zavisi od pravičnosti i legitimiteta pravnog sistema, a postizanje pravde je dužnost svih nas" naveo je Buš.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi