Preokret u Nagorno-Karabahu! Pariz se umešao

Izdati Jermeni.

Nagorno-Karabah
Nagorno-Karabah, Foto: EPA

Pariz ne priznaje samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske.

- Senat je 25. novembra usvojio rezoluciju kojom se francuske vlasti pozivaju da priznaju samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah. Tokom debate koja je prethodila glasanju, državni sekretar pri Ministarstvu inostranih poslova Žan Batist Lemuan podsetio je na stav francuske Vlade po ovom pitanju – Francuska ne priznaje samoproglašenu republiku Nagorno-Karabah - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, danas je parlament Azerbejdžana usvojio izjavu u kojoj je predložio rukovodstvu da se obrati OEBS-u sa zahtevom da se Francuska izbaci iz Minske grupe za Karabah koja se nalazi u okviru ove organizacije i koja pokušava da reši problem ovog spornog područja.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sara
  27/11/2020 - 12:28
  PARIZ se umijesao, nista neobicno Francuski politicari su pod dominacijpm Jermenske zajednice u Francuskoj.Trebalo bi vasem citaocima obijasniti da su Jermeni u najtezim momentima za Tursku zabili noz u Ledja Turskoj za Francuske ,Engleske i Ruske interese koji su je napali.Ko su Mladoturci kasnije Kemalisti koji su naredili maskr jermena ,ko je Kemal Ataturk ?Turcin? to treba dokazati, a onda se otvara prava prica ovog sukoba.
  • Sjedi jedan @Sara
   27/11/2020 - 19:06
   Turci i Azeri isti drlog od ljudi. Samo kuvaju, realno šta im je sad bio neophodan NK, toliko su velike zemlje i sad im je baš potrebno još. Isto kao i Rusiji Donska oblast.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi